Kariyer-in Muğla Etkinliği Düzenlendi

Üniversitemiz, dünyayı ve ülkemizi etkileyen Covid-19 Pandemisine rağmen çevrimiçi olarak etkinlik düzenlemeye devam ediyor. Bu dönemde özellikle öğrenci toplulukları, sürecin olumsuz etkilerini azaltmak ve birbirleriyle etkileşimi arttırmak için programlar düzenlliyor. 
 
Bu etkinliklerden biri de IEEE MSKÜ Öğrenci Topluluğu (Institute of Electrical and Electronics Engineering) tarafından düzenlenen “Kariyer-in Muğla” etkinliği.
 
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek; topluluk faaliyetlerinin, projelerinin, eğitimlerinin ve öğrencilerin yaptıkları çalışmaların geliştirilmesi, öğrencilerin kişisel kazanımlarını arttırmaları ve üniversitemizden mezun öğrencilerin kendisine, çevresine ve ülkemize faydalı bireyler olması konularının önemine değindi.
 
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük de üniversite eğitiminin yanında öğrencilerin kendilerini farklı alanlarda da geliştirmek ve kendilerine daha iyi bir profil sağlamak için yapmaları gereken çalışma konuları hakkında görüşlerini sundu.
 
IEEE MSKÜ Topluluk Koordinatörü Doç. Dr. Pınar Doğan; topluluğun çalışma alanları olan enerji, kontrol, bilgisayar sistemleri, haberleşme, eğitim faaliyetleri ve “Mühendis Kadınlar” konularında bilgi verdi. 
 
Ardından; savunma sanayi (TUSAŞ), sağlık (Hacettepe Üniversitesi), e-ticaret (Patırtı), oyun geliştirme (Masomo), motivasyon (MSKÜ), uzay (NASA), blockchain (BTC Türk), girişim (Uni Kuni) ve otomotiv (Volvo) oturumlarında alanlarında uzman konuşmacılar kariyer deneyimlerini paylaştı.




Son Güncelleme Tarihi : 21.04.2021 11:44 Okunma Sayısı : 939

Son Duyurular